Q & A

Q: Hoe voelt hypnose aan ?

A: Iedereen ervaart dit anders. Het voelt zeer ontspannen en geeft je een fijn en rustig gevoel, een soort massage voor je geest. Je bent geconcentreerd en toch ontspannen. Je hebt je vast al eens zo geconcentreerd op een spannend verhaal in een boek, of een spannende film, dat je even alles om je heen vergat en meeleefde met het verhaal. Op dat moment ben je ook in een lichte trance. De trancesessie voor de hypnosemaagband werkt op dezelfde manier.

Q:Zal ik na de sessie nog veel herinneren? ​

A: Je zal waarschijnlijk alles herinneren. De meesten onder ons herinneren het allemaal, vooral de eerste keer dat ze gehypnotiseerd worden, en de meesten vragen zich af of ze wel echt onder hypnose zijn geweest. Dat is heel normaal en bewijst weer dat het eigenlijk enkel een ontspannen staat van bewustzijn is. ​

Q: Moet ik in een diepe trance gaan om de voordelen van hypnose te ervaren?

Een lichte of middelmatige vorm van trance is al voldoende om contact te maken met het onderbewustzijn en dit is dus de vorm die we toepassen bij de virtuele maagband-hypnose. Met de MP3 die je krijgt is het helemaal gemakkelijk, omdat je er vaak naar gaat luisteren gaat het zeker werken omdat je het kan vergelijken met 2 tot 3 maal daags een hypnose sessie krijgen. Je hebt altijd de keuze om verder te gaan en te kiezen voor persoonlijke begeleiding of onze programma aan te schaffen om het zelf thuis te doen.

Q: Wat als ik in slaap val?

A: Tijdens de trance wekken we een staat van ontspanning op. Het is geen probleem dat je zo ontspannen raakt dat je in slaap valt tijdens de hypnose. Tijdens de echte maagbandoperatie zou je immers ook onder volledige narcose zijn en de operatie niet bewust meemaken. Als je niet bewust bent, dus in slaap valt, gedurende de trance luistert je onderbewustzijn toch mee en ontvangt alle informatie die het nodig heeft om bijvoorbeeld de virituele hypnose-maagband te plaatsen.

Q: Hoe snel mag ik resultaten verwachten?

A: Iedereen reageert anders op hypnose. Voor sommigen lijkt het op het drukken van een lichtknop. Ze veranderen 100% door slechts één enkele sessie. Anderen ervaren het verandering geleidelijker, net als een dimmer. Zij ervaren pas na enkele dagen, of misschien zelfs een week dat ze inderdaad minder eten op kunnen dan normaal. Het is belangrijk dat je het wat tijd geeft, door er dagelijks naar te luisteren, vergroot je het effect. En zal je eetpatronen zich perfect en vrijwel automatisch aanpassen om je te helpen je gewenste resultaat te bereiken. Maar onthoudt dat de MP3 (“Ik kan het!”) zuiver en alleen bedoeld is om je kennis te laten maken met het fenomeen hypnose om te kijken of het wat voor je is, dat weet je na 1 tot maximaal 2 weken en dan kan jij de keuze maken voor jou.

Q: Kan ik worden gehypnotiseerd?

A: Ja, ieder mens met een normale intelligentie kan worden gehypnotiseerd. Het is zelfs zo dat een van de beste hypnose oproepende attributen de televisie is. Wanneer wij televisie kijken en helemaal in worden opgenomen zijn we in een staat van trance. Daar maakt de reclame natuurlijk gebruik van door onze suggesties te geven over welke auto we moeten kopen of welke waspoeder, enz. Als je heel nuchter naar reclame kijkt prik je zo door de intenties heen maar als je ze heel vaak ziet als je in trance bent dan gaat het invloed hebben op je kopgedrag. Dus technisch gezien worden we bijna allemaal gehypnotiseerd door de Televisie, de radio waar we naar luisteren terwijl we heerlijk ontspannen rijden, mensen die tegen ons praten terwijl onze aandacht ergens anders is, vrienden die met zekerheid iets beweren, enz.

Q:Zal ik mij van alles bewust zijn?

A: De meeste mensen horen elk woord horen en ook de omgevingsgeluiden. Er is een groep die gewoon zo lekker ontspannen dat ze in een soort slaap vallen en niets meer bewust horen. Met de MP3 mag je gerust bewust luisteren als je wilt weten wat er op staat, we hebben geen geheimen en dat mag. Wel is het verstandig om voordat je aan de MP3 begint een plek zoekt waar je ongestoord zo’n dertig-vijfenveertig minuten kan ontspannen.

Q: Zal ik mij na afloop herinneren wat er gebeurd is?

A: Ja, meestal wel, maar na een aantal keer kan het je niet zoveel meer schelen en je laat de boel de boel en je vindt het heerlijk om te ontspannen. Mocht je in slaap vallen tijdens de trance dan weet je misschien niet bewust wat er is gezegd. Je onderbewustzijn heeft in ieder geval alle informatie opgenomen.